Ik ben 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bel 06 21 49 34 97

Over mij

Mijn naam is Ester van den Enden. Vier jaar geleden besloot ik mijn hart te volgen. Ik heb mijn vaste baan in de zorg opgezegd en ben weer in de studiebanken gekropen om met succes de opleiding tot uitvaartverzorger te volgen. Een prachtig mooi vak, waar ik me al lange tijd toe aangetrokken voelde.

 

Zo werd dit een loopbaan-switch die hand-in-hand samen op ging met een lang gekoesterde wens om voor mezelf te beginnen. Nadat ik eerst ruime ervaring heb opgedaan, als uitvaartverzorger voor een grote uitvaartonderneming, heb ik in november 2021 opnieuw mijn hart gevolgd. Want dat is hoe ik in het leven sta, hoe ik werk en hoe ik ben: met heel mijn hart doen waar ik goed in ben, er zijn voor de ander, verbinden en samen herinneringen maken.

Ester Van Den Enden - Troost Uitvaartzorg
“Ieder afscheid kent zijn eigen verhaal. Als verhalenverteller ben ik een goed verstaander en weet ik dit verhaal, over het afscheid, maar zeker ook het verhaal erachter, over de persoon en zijn of haar leven, naar de uitvaart te vertalen en zo een uniek afscheid te creëren.”

Mijn netwerk zet ik in voor een passend afscheid

Ik woon samen met mijn lief, met wie ik al ruim twintig jaar gelukkig getrouwd ben, in Westervoort, aan de IJssel in Gelderland. In de nabijgelegen uiterwaarden geniet ik dagelijks van de wandelingen met onze hond Noa. Even opwarmen in de zon, uitwaaien op de dijk, akelig natregenen en tegen de gure wind opboksen, pootje baden in de IJssel of de eerste stappen zetten in vers gevallen sneeuw. In de natuur maak ik mijn hoofd leeg na een intensieve dag en overdenk ik de verhalen van de vele mooie mensen die op mijn pad komen in mijn vak als uitvaartverzorger. De afgelopen jaren heb ik in heel Gelderland vele mooie en bijzondere uitvaarten mogen verzorgen. Ik heb daardoor in de regio een fijn netwerk op kunnen bouwen en ben er goed bekend. U kunt bij Troost Uitvaartzorg echter ook terecht als u elders in Nederland woont of een uitvaart op een locatie buiten Gelderland wenst.

 

Ruim 25 jaar gewerkt in de zorg

Voordat mijn hart en pad mij naar de uitvaartzorg brachten heb ik ruim 25 jaar in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt. Inmiddels heb ik ook ruime ervaring als uitvaartverzorger en dat is een mooie combinatie gebleken met mijn ervaring als verpleegkundige, ambulant hulpverlener en het werk als projectleider en zorgmanager in de GGZ. Met mijn persoonlijke stijl en aanpak, die zowel door de nabestaanden en families die ik mag begeleiden, als collega’s, gewaardeerd worden, bied ik dat beetje extra dat het verschil maakt. Gedreven, creatief, recht uit het hart, met warmte en talent voor organiseren. 


Ik zie altijd mogelijkheden. Ik weet te verbinden en neem de leiding zonder op de voorgrond te staan. Ik hecht daarbij waarde aan symboliek en rituelen. Mijn kracht is dat ik tijdens de uitvaart van kleine persoonlijke dingen, verhalen en wensen iets moois en bijzonders weet te maken.

Over mijn beeldmerk

De naam van Troost Uitvaartzorg is een bewuste keuze. Als uitvaartverzorger ben ik er namelijk niet om u te troosten, maar wel om samen met u een afscheid te verzorgen dat bij u past en troost geeft. Iedereen ziet iets anders in mijn logo en dat is precies de bedoeling, omdat het symboliseert dat het voor iedereen verschillend is wat troost betekent. Door hier bij aan te sluiten en er aandacht voor te hebben tijdens het afscheid en het regelen van de uitvaart worden nieuwe herinneringen gemaakt. Voor mij persoonlijk staat mijn logo voor een uniek afscheid, als bron waaruit nieuwe herinneringen groeien. Herinneringen die troostend zijn en nabestaanden helpen om een eerste stap te kunnen zetten in het proces van loslaten, om anders te leren vasthouden, in liefdevolle herinneringen.

Sterven is verhuizen naar het hart van
de mensen die van je houden.